6 motive să înveți limba engleză cu un profesionist

Sursa foto: www.shutterstock.com

Avem cu toții idee cam ce presupune învățarea unei limbi străine. În plus, mulți dintre noi avem cunoștințe de engleză, dar poate vrem să ne descurcăm mai bine în această limbă decât o face, fie fiindcă intenționăm să urmăm cursuri la universități din alte state, fie pentru că vrem să muncim în afara țării, fie pentru că pur și simplu vrem să ne pregătim cât mai bine pentru viitoarea vacanță pe care o vom petrece în străinătate. 

Întrebarea următoare este aceasta: cu cine este mai bine să învățăm limba engleză? Singuri, eventual în sistemul online, sau cu un profesionist? În acest articol îți vom spune de ce noi credem că învățatul cu un profesor este cea mai bună variantă de învățare. Înainte de aminti punctele tari ale învățării limbii engleze cu un profesor, este bine să definim profesionistul care poate preda altora limba engleză.

Profesionist este considerat persoana care cunoaște limba engleză suficient de bine pentru a se putea exprima liber (scris, oral), care poate citi și înțelege ceea ce citește. Asta înseamnă că profesionistul are cunoștințe de gramatică, are o pronunție bună. În plus, profesionistul trebuie să aibă și metodă de predare a limbii engleze, iar acest lucru presupune experiență în acest domeniu. Cu alte cuvinte, profesionistul este de fapt un foarte bun și experimentat profesor de engleză. 

Prin urmare, de ce să apelăm la un profesionist dacă vrem să învățăm limba engleză?

Din mai multe motive. Iată-le pe cele mai importante:

 • Dacă lucrezi cu un profesionist în limba engleză nu-ți vei permite să te lași distras de multe alte lucruri (convorbiri cu prietenii, rețele sociale). Dacă ți-ai propus să ai câte 2 ședinte pe săptămână le vei face, fiindcă ai tot interesul. Se presupune că profesionistul este plătit. Nu este cazul să renunți la ore sau să nu faci temele, pentru că interesul tău este acela să nu arunci banii.
 • Dacă ai un profesionist care te îndrumă, atunci este mai simplu pentru tine, pentru că planul de învățare este făcut de el. Un manual de limbă engleză nu este suficient, pentru un profesionist este mult mai simplu să facă un plan de studii în funcție de cunoștințele tale și de scopul pe care dorești să-l atingi. 
 • Un profesor bun de limbă engleză știe foarte bine să facă lecția nu numai foarte atractivă, dar și eficientă, tocmai pentru că profesorul are suficientă experiență și știe să predea limba engleză, știe unde ar putea fi problemele, știe unde ar fi nevoie de mai mult exercițiu, știe pe ce să pună accent și ce să facă pentru a-și stimula elevul. De asemenea, foarte important, un profesor bun știe să explice în așa fel încât elevul să-l înțeleagă, cu alte cuvinte, te va ajuta foarte mult să dezvolți deprinderile de care ai nevoie pentru a vorbi cursiv limba engleză.
 • Profesorul de limbă engleză poate nici să nu aibă nevoie de un manual după care să te învețe, sau poate folosi mai multe manuale și cărți de exerciții, în funcție de nivelul tău de cunoaștere și de scopul pe care ți l-ai propus.
 • Un profesor bun de limbă engleză știe foarte bine când să-și încurajeze elevul, în condițiile în care, se știe, impactul psihologic este deosebit de important în procesul de învățare a unei limbi străine.
 • Dacă lucrezi cu un profesionist vei primi constant feedback și te va încuraja ori de câte ori vei avea nevoie. Și cu siguranță asta se va întâmpla des.

De ce să înveți limba engleză

Sursa foto: www.shutterstock.com

Sunt nenumărate motive pentru care ar trebui să faci asta, dacă simți că încă nu ești convins.

 • Limba engleză este o limbă de circulație internațională și probabil va mai fi așa vreme îndelungată.
 • Limba engleză este foarte utilizată de către cei care învață o limbă străină.
 • Dacă ai cunoștințe serioase de limbă engleză, ai șanse mai mari să fii angajat pe un post mult mai bine plătit și asta pentru că engleza este o limbă de comunicare la nivel internațional.
 • De fiecare dată când companiile angajează persoane care cunosc o limbă străină, engleza are prioritate în fața celorlalte limbi de circulație internațională. 
 • Nu numai că engleza se vorbește în Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Canada, Australia, Noua Zeelandă, India, dar este a doua limbă utilizată în Germania, Suedia, Danemarca și Olanda. De fapt, te vei descurca peste tot în lume mai bine dacă știi limba engleză.  

Este important să știi că se organizează, cu profesori foarte buni, cursuri de engleză pentru adulți, cursuri de engleză pentru copii și adolescenți, cursuri pentru profesori.

Shares

Învață Engleza Online

 • traineri cu experiență
 • accesibil pentru orice nivel
 • rezultate garantate
 • workshop-uri gratuite

 

ÎNSCRIE-TE ACUM

Înscrieri germană pentru adolescenți & adulți

calendar twinkle star 2020 2021

Înscrieri testare inițială

Înscrieri testare inițială

Înscrieri testare inițială

Înscrieri testare inițială

Înscrieri testare inițială

Înscrieri testare inițială

Înscrieri testare inițială

Înscrieri testare inițială

Înscrieri tabere

Înscrieri germană pentru începători

Înscrieri germană pentru copii

Înscriere an școlar 2020 - 2021

Formular înscriere

SHINE

YLE Starters - Examene Cambridge

Înscriere tabără SUA

English Way

CONCURS DE LIMBA ENGLEZĂ

Perioadă înscrieri:
20 ianuarie 2020 – 2 februarie 2020

Înscriere tabără UK

Intensive Training IELTS

Formular înscriere

TINY STARS

Formular înscriere

LITTLE STARS

Formular înscriere

LET'S PLAY!

Formular înscriere

YOUNG STARS

Formular înscriere

GERMANĂ

Formular înscriere

ESSENTIAL ENGLISH

Înscrieri testare inițială