5 lucruri dificile de care te vei lovi în timp ce înveți germana (și unul foarte ușor)

O limbă străină se învață greu, mai ales dacă o înveți în varianta „fără profesor”. Dacă limba străină cu pricina este limba germană va fi cu atât mai dificil. În lipsa unui profesor care să organizeze perioada de studiu, se adaugă eventual lipsa de timp pentru studiul efectiv, dar și dificultatea pronunției limbii germane. 

La o primă vedere, pare descurajant. Și totuși, este posibil să nu fie atât de greu pe cât ne imaginăm. Dar pentru că orice învățăcel trebuie să fie pregătit pentru provocările care urmează, în acest articol îți spunem la ce te poți aștepta în cursul studiului limbii germane. Motive pentru care merită să te apuci de limba germană, există.

 • Pronunția: este una dintre dificultățile limbii germane. Nu spunem că învățarea este ușoară, dar cu siguranță poți trece peste asta dacă înveți bine sunetele alfabetului german. Este foarte important, atunci când înveți germana singur, să dai atenția cuvenită pronunției literelor, indiferent dacă sunt singure sau în grup și mai ales literelor cu umlaut (ä, ö, și ü). 
 • Lipsa unui vocabular de bază:  Tocmai de aceea, soluția ar fi să înveți pe cât posibil cuvinte noi. De altfel, învățarea de cuvinte noi este unul dintre aspectele importante ale învățării unei limbi străine. Ar trebui să faci un lucru foarte simplu: să acorzi atenție nu numai gramaticii, ci și vocabularului. Gramatica te ajută să vorbești corect, vocabularul te ajută să te exprimi cât mai clar. Iar pentru asta ai nevoie de cuvinte. Nu e nevoie să petreci mult timp în fiecare zi pentru asta. 
 • Nu vorbești destul de mult în germană: amintește-ți să folosești expresii în germană ori de câte ori este posibil, iar dacă aceste oportunități nu apar, exersează oricum. Este important să nu uiți ce ai învățat și să mergi mai departe. 
 • Nu memorezi expresii care au legătură cu activități zilnice: nu uita ca este mai folositor să reții expresii decât cuvinte.
 • Te încurci în topica limbii germane: cel mai bine ar fi să începi cu propoziții simple, pe care să le dezvolți în timp, pe măsură ce înveți alte cuvinte. 

Există o veste bună în acest efort de a învăța limba germană? 

Cu siguranță. Limba germană, și de altfel nici o limbă străină, nu se învață într-o singură zi. Dacă ai perseverență și dacă îți place, o vei învăța mai repede decât îți imaginezi, indiferent că ești începător sau avansat. 

Un alt aspect foarte important este legat de faptul că, limba germană poate fi învățată la fel de bine și de ușor atât de copii, cât și de adolescenți. Acest lucru este posibil și pentru că limba germană este logică, iar astfel te ajută să ții minte regulile gramaticale. 

Ce greșeli să nu faci când înveți limba germană

Există câteva greșeli, pe care este mai bine să nu le faci atunci când înveți limba germană:

 • Nu amâna să începi studiul, chiar dacă nu ai la dispoziție un profesor. Există nenumărate alte opțiuni, fiecare dintre acestea fiind mai bună decât aceea de a nu face nimic.
 • Să înveți limba germană nu este foarte greu, dar nu te lăsa păcălit de ideea că poți învăța limba exersând doar 5 minute pe zi.
 • Nu te lăsa descurajat de faptul că nu vorbești perfect limba germană, important este să fii înțeles, acesta ar trebui să fie scopul tău.
 • Nu învăța să vorbești germana în dialect, pentru că îți diminuezi șansele de a fi înțeles.
 • Nu ocoli stilurile de învățare auditive (CD-uri, podcasturi, repetă vocabularul, folosește asocierile de cuvinte, vorbește cât mai mult). 

Reține singurul lucru esențial: vei învăța doar dacă vei face eforturi în acest sens. Metodele moderne de învățat și eventual profesorul, te pot ajuta, dar nu pot învăța în locul tău. 

Shares

Învață Engleza Online

 • traineri cu experiență
 • accesibil pentru orice nivel
 • rezultate garantate
 • workshop-uri gratuite

 

ÎNSCRIE-TE ACUM

Înscrieri germană pentru adolescenți & adulți

calendar twinkle star 2020 2021

Înscrieri testare inițială

Înscrieri testare inițială

Înscrieri testare inițială

Înscrieri testare inițială

Înscrieri testare inițială

Înscrieri testare inițială

Înscrieri testare inițială

Înscrieri testare inițială

Înscrieri tabere

Înscrieri germană pentru începători

Înscrieri germană pentru copii

Înscriere an școlar 2020 - 2021

Formular înscriere

SHINE

YLE Starters - Examene Cambridge

Înscriere tabără SUA

English Way

CONCURS DE LIMBA ENGLEZĂ

Perioadă înscrieri:
20 ianuarie 2020 – 2 februarie 2020

Înscriere tabără UK

Intensive Training IELTS

Formular înscriere

TINY STARS

Formular înscriere

LITTLE STARS

Formular înscriere

LET'S PLAY!

Formular înscriere

YOUNG STARS

Formular înscriere

GERMANĂ

Formular înscriere

ESSENTIAL ENGLISH

Înscrieri testare inițială