Cum îți poți îmbunătăți nivelul de limbă engleză – tips & tricks

sursă foto: https://imgur.com/uZAKnyf via Shutterstock

Ai început să studiezi engleza de ceva timp, ai descoperit aspectele esențiale ale acestui nou univers lingvistic și simți că a venit momentul să treci la nivelul următor? Acum, că ți-ai format bazele și îți dorești să avansezi, poți încerca și alte metode antrenante prin care să-ți aprofundezi cunoștințele, să-ți dezvolți vocabularul și, până la urmă, să simți că stăpânești limba mai bine. Este posibil ca la început să ți se pară dificile unele activități, mai ales dacă ești încă începător, dar cu perseverență, suntem convinși că vei reuși să-ți duci engleza la nivelul următor!

Iată, așadar, câteva moduri utile și, totodată, distractive prin care îți poți îmbunătăți nivelul de limbă engleză:

Citește

Cărți, reviste, ziare, articole publicate pe Internet, postări de pe rețelele de socializare – toate acestea constituie resurse importante care te pot ajuta să te familiarizezi cu vocabularul limbii engleze. Mai mult decât atât, ele îți oferă șansa de a descoperi diferite aspecte ale limbii: pentru că limbajul regăsit într-o carte de beletristică este diferit de limbajul folosit, de exemplu, într-un articol online publicat într-o revistă de fashion. Important este să „experimentezi” din fiecare, pentru a înțelege stilurile de abordare și pentru a-l adapta pe al tău la context. 

Dacă ești la început, îți sugerăm să alegi cu atenție lucrurile pe care le citești, pentru că există riscul ca, optând, de pildă, pentru o carte cu un limbaj mult prea dificil, să ți se pară că nu înțelegi mare lucru. Orientează-te către resurse adecvate nivelului tău actual de înțelegere. Step by step – iată cheia progresului!

Vizionează filme

Ești în căutarea unei activități utile și plăcute chiar și pentru o seară de weekend, prin care să-ți dezvolți vocabularul în limba engleză? Ce ai zice dacă ai începe să vizionezi unele dintre filmele tale preferate cu subtitrare în limba engleză? După ce simți că începi să te obișnuiești cu limba, poți vedea filmele și fără subtitrare – poate că, inițial, nu vei înțelege chiar tot ceea ce spun personajele, însă, încetul cu încetul, vei începe să te obișnuiești și, foarte important, vei descoperi engleza colocvială.

Exersează cu prietenii

Cu siguranță că, din grupul tău de prieteni și cunoștințe, nu ești singura persoană care a pornit în fascinanta călătorie de descoperire a limbii engleze. După cum probabil știi, multe călătorii, inclusiv cele lingvistice, sunt mai antrenante atunci când iau parte mai multe persoane la ele. Ce ai spune dacă le-ai propune prietenilor tăi să exersați împreună? O puteți face atât online, atunci când discutați pe messenger, sau offline, când vă întâlniți într-un weekend, de exemplu. 

Puteți discuta ce ați discuta în mod normal, doar că în limba engleză. Nu are importanță că vei face, poate, unele greșeli. Cel mai mult contează să începi să vorbești – fără teamă. Spontaneitatea este esențială, iar cu cât vei exersa mai des, cu atât îți va fi mai ușor să-ți îmbunătățești aptitudinile de speaking, cruciale în cunoașterea unei limbi străine.

Folosește diverse aplicații 

Smartphone-ul și, în general, device-urile ne însoțesc (aproape) pretutindeni. Cei mai mulți dintre noi nu mai ieșim nici măcar până la magazin fără telefon. Călătoriile cu mijloacele de transport în comun sunt prilejul perfect de a scrolla pe rețelele de socializare, însă trebuie să recunoaștem că nu întotdeauna timpul petrecut pe smartphone este neapărat un timp valorificat. 

Firește că nu te încurajăm să elimini tehnologia din viața ta. Îți recomandăm, însă, să o folosești în beneficiul dezvoltării tale. Resursele online la care avem astăzi acces sunt numeroase, iar multe dintre ele sunt chiar gratuite. Astfel, îți poți exersa și îmbunătăți aptitudinile lingvistice folosind diverse aplicații destinate învățării limbii engleze. Una dintre cele mai apreciate astfel de aplicații este Duolingo, disponibilă atât pe Android, cât și pe iOS.

Înscrie-te la un curs de limba engleză

Dacă îți dorești o metodă „didactică” și distractivă în același timp, care să te stimuleze și care să te ajute să treci la următorul nivel în universul limbii engleze, poate că ar fi idee bună să te înscrii la un curs de limba engleză – adaptat, bineînțeles, nivelului tău. Astfel, vei avea șansa să exersezi împreună cu alți colegi, sub atenta îndrumare a unui profesor. Vei descoperi care sunt punctele tale forte, precum și care sunt aspectele unde mai ai de exersat și cum le poți îmbunătăți. Vei primi feedback atât de la mentor, cât și de la ceilalți colegi. 

În plus, cursurile de limba engleză pe care le găsești disponibile pe site-ul nostru te ajută să te pregătești în vederea susținerii unui examen Cambridge – examene la mare căutare pe plan internațional. Astfel, nu doar că îți vei îmbunătăți nivelul limbii engleze, ci și vei reuși să obții un certificat care să-ți ateste cunoștințele și aptitudinile în această ramură. 

Dacă te încântă ideea de a face un curs de limba engleză, citește cu atenție descrierea fiecărui modul pe care îl susținem, astfel încât să-l alegi pe cel potrivit vârstei și nivelului tău de acum.

Așadar, răspunsul la întrebarea Cum îți poți îmbunătăți nivelul de limbă engleză este cât se poate de simplu (și practic!): exersând! Exersează cât poți de des – individual sau împreună cu prietenii. Pentru a te asigura că rămâi motivat(ă) și că beneficiezi și de feedback, ia în considerare și varianta de a te înscrie la un curs de limba engleză. 

Shares

Învață Engleza Online

  • traineri cu experiență
  • accesibil pentru orice nivel
  • rezultate garantate
  • workshop-uri gratuite

 

ÎNSCRIE-TE ACUM

Înscrieri germană pentru adolescenți & adulți

calendar twinkle star 2020 2021

Înscrieri testare inițială

Înscrieri testare inițială

Înscrieri testare inițială

Înscrieri testare inițială

Înscrieri testare inițială

Înscrieri testare inițială

Înscrieri testare inițială

Înscrieri testare inițială

Înscrieri tabere

Înscrieri germană pentru începători

Înscrieri germană pentru copii

Înscriere an școlar 2020 - 2021

Formular înscriere

SHINE

YLE Starters - Examene Cambridge

Înscriere tabără SUA

English Way

CONCURS DE LIMBA ENGLEZĂ

Perioadă înscrieri:
20 ianuarie 2020 – 2 februarie 2020

Înscriere tabără UK

Intensive Training IELTS

Formular înscriere

TINY STARS

Formular înscriere

LITTLE STARS

Formular înscriere

LET'S PLAY!

Formular înscriere

YOUNG STARS

Formular înscriere

GERMANĂ

Formular înscriere

ESSENTIAL ENGLISH

Înscrieri testare inițială