Cum se completează corect cererea de echivalare a certificatului lingvistic la Bacalaureat

Subiect: echivalare proba engleza Bacalaureat – Află cum se completează corect cererea de echivalare a certificatului lingvistic la Bacalaureat

Probele de competență lingvistică pentru Bacalaureat pot fi echivalate cu certificatele obținute la examenele de limbi străine cu recunoaștere internațională, elevii care dețin astfel de certificate fiind scutiți de susținerea probei de competențe lingvistice la Bacalaureat.

Ne aflăm în plină sesiune de înscriere la examenul național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2021. 

10 iunie este data-limită până la care documentele – tip de înscriere trebuie completate și depuse personal SAU transmise prin email SAU prin poștă către instituțiile de învățământ liceal. 

Cum te ajută echivalarea probei de limba engleză la Bac?  

Candidații care dețin o certificare cu recunoaștere internațională a competențelor lingvistice au marele avantaj că pot solicita recunoașterea și echivalarea certificării cu proba C din cadrul Bacalaureatului. Pentru acest lucru, candidații trebuie să completeze (pe lângă cererea de înscriere – Anexa 2a), și Anexa 2b – adică cererea de recunoaștere și echivalare a rezultatelor obținute la examene cu recunoaștere internațională pentru certificarea competențelor lingvistice în limbi străine.

“Anul şcolar trecut au existat 4771 candidaţi din seria curentă, dintre care 4274 au optat pentru Limba engleză în vederea susţinerii probei C (evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională), 28 pentru Limba germană şi 56 pentru Limba rusă modernă. Din totalul candidaţilor din seria curentă care au optat pentru Limba engleză, 391 şi-au echivalat proba C cu un certificat internaţional” profesor Irina Prodan – Inspector Școlar pentru Limba Engleză, Germană și Rusă Iași. 

Ținând cont de informațiile din certificatul Cambridge, candidatul va completa în Anexa 2b câmpurile necesare, după cum urmează:
  • Solicit echivalarea probei de certificare a competenţelor lingvistice la limba:

ENGLEZĂ

  • ca urmare a susţinerii examenului

(se completează nivelul de certificare obținut – B1 Preliminary / B1 Preliminary for Schools / B2 First / B2 First for Schools / C1 Advanced / C2 Proficiency 

  • Anexez prezentei cereri copia diplomei/ diplomelor eliberate de

CAMBRIDGE ASSESSMENT ENGLISH

  • prin care se confirmă certificarea internaţională şi nivelul/ punctajul obţinut

(completați, după caz, cu una dintre opțiunile următoare, în funcție de certificatul pe care l-ați obținut)

Calificativ Pass with Distinction, Pass with Merit sau Pass (pentru nivel B1) / Calificativ A, B sau C; Cambridge English Scale: 160-190 (pentru nivel B2) / Calificativ A, B sau C; Cambridge English Scale: 180-210 (pentru nivel C1) / Calificativ A, B sau C; Cambridge English Scale: 200-230 Calificativ A, B sau C; Cambridge English Scale: 200-230 (pentru nivel C2).

Sperăm că acest articol ți-a fost de ajutor pentru a completa corect cererea de echivalare proba engleza Bacalaureat, fie că ești din Iași, Botoșani, Piatra Neamț, Cluj, București sau alt oraș din România!

În cazul în care doriți să vă consultați cu noi sau să verificăm împreună dacă ați completat corect Anexa 2b, ne puteți contacta la numărul de telefon 0726 386 046 și pe adresa office@twinklestar.ro.

Mai multe detalii despre cursuri online sau examene puteți găsi pe www.twinklestar.ro.

Dacă nu ești deja cursant Twinkle Star, poți aplica online pentru a studia engleza la cel mai bun centru de pregătire Cambridge din România!

Mult succes!

Shares

Învață Engleza Online

  • traineri cu experiență
  • accesibil pentru orice nivel
  • rezultate garantate
  • workshop-uri gratuite

 

ÎNSCRIE-TE ACUM

Înscrieri germană pentru adolescenți & adulți

calendar twinkle star 2020 2021

Înscrieri testare inițială

Înscrieri testare inițială

Înscrieri testare inițială

Înscrieri testare inițială

Înscrieri testare inițială

Înscrieri testare inițială

Înscrieri testare inițială

Înscrieri testare inițială

Înscrieri tabere

Înscrieri germană pentru începători

Înscrieri germană pentru copii

Înscriere an școlar 2020 - 2021

Formular înscriere

SHINE

YLE Starters - Examene Cambridge

Înscriere tabără SUA

English Way

CONCURS DE LIMBA ENGLEZĂ

Perioadă înscrieri:
20 ianuarie 2020 – 2 februarie 2020

Înscriere tabără UK

Intensive Training IELTS

Formular înscriere

TINY STARS

Formular înscriere

LITTLE STARS

Formular înscriere

LET'S PLAY!

Formular înscriere

YOUNG STARS

Formular înscriere

GERMANĂ

Formular înscriere

ESSENTIAL ENGLISH

Înscrieri testare inițială