fbpx

Beneficiile învățării limbii engleze de la vârste fragede

Deși majoritatea părinților recunosc importanța stăpânirii uneia sau mai multor limbi străine, este posibil să nu fie conștienți cu adevărat de avantajele aduse de începerea procesului de învățare cât mai devreme în copilărie, în perioada premergătoare claselor primare. 

Începând cu vârsta de 3 ani, copiii îndeplinesc toate condițiile pentru a putea începe să învețe o limbă străină. Studiile arată că preșcolarii care urmează cursuri de limbi străine de la o vârstă foarte fragedă sunt mult mai receptivi, creativi și mai pricepuți atunci când vine vorba de rezolvarea problemelor.

Beneficii ale învățării limbii engleze încă din copilărie

Dacă în urmă cu ceva ani cunoașterea limbii engleze reprezenta un atuu, la acest moment aceasta este o cerință aproape obligatorie pentru obținerea unui job. Din această perspectivă, cu cât procesul de învățare începe mai repede, cu atât acesta va fi mai ușor. Beneficiile nu se opresc însă aici. 

Învățarea este mai ușoară

Dacă copilul tău începe să studieze limba engleză foarte devreme în copilărie, acesta va absorbi noua limbă în cel mai simplu mod posibil. Când suntem copii, învățăm limba în mod înnăscut și natural, fără a depune prea mult efort.  

De la naștere până la vârsta de 4 ani, copiii au parte de multe conexiuni neurologice. În această perioadă de formare, creierul acționează ca un burete, absorbind foarte rapid și ușor o mare cantitate de informații noi. Prin urmare, acesta este momentul perfect pentru a-i oferi copilului tău un stimul lingvistic.

Ține cont de faptul că dacă procesul de învățare debutează devreme în copilărie, cel mic are șanse mari să devină bilingv până la vârsta adolescenței. Pe de altă parte, dacă învățarea are loc la o vârstă mai înaintată, procesul de vine mai greoi. 

Beneficii pentru sănătatea mintală

Învățarea limbii engleze de la o vârstă fragedă are un efect incredibil asupra dezvoltării cerebrale a copiilor. Cei mici vor dobândi o capacitate mai mare de concentrare și vor fi mult mai agili și mai eficienți în rezolvarea problemelor.

Un alt avantaj foarte interesant este că micuțul va putea efectua simultan mai multe sarcini. Asta deoarece exercițiul învățării unei noi limbi îi va îmbunătăți capacitatea de a stoca informații, de a fi mai atent și, mai mult, de a fi capabil să conecteze rapid diferite concepte.

Per total, toate acestea se vor traduce într-o dezvoltare cognitivă superioară în comparație cu alți copii de aceeași vârstă.

Dezvoltarea culturii generale

Învățând limba engleză încă din copilărie, copilul va avea acces la două culturi extrem de diferite. Acest lucru este foarte valoros pentru dezvoltarea educațională, dar și pentru cultura generală.

Învățând despre o altă cultură, copiii vor dezvolta o mentalitate mai deschisă, ceea ce, cu siguranță, va avea un impact pozitiv asupra relațiilor lor profesionale și personale în viitor. 

Am putea spune că trăim într-o eră a globalizării, iar limba engleză, fiind cea de-a treia cea mai vorbită limbă din lume și cea mai des utilizată în mediile profesionale, va fi de mare ajutor copilului tău atunci când acesta va dori să călătorească sau să pună bazele unei cariere internaționale. 

Timiditatea și procesul de învățare

Timiditatea sau teama de a se face de rușine pentru că nu stăpânesc bine o limbă străină este o caracteristică foarte comună pentru mulți adulți. Din păcate, această rușine îi împiedică să urmeze cursuri de limbi străine. 

Când copiii sunt foarte mici, nu cunosc sentimentul de jenă. Cel puțin nu pentru situații în care nu stăpânesc o limbă străină. Prin urmare, este momentul perfect pentru a le da șansa să vorbească și să exerseze. Este uimitor cum un copil mic nu se teme că va fi judecat pentru greșelile pe care le face, iar acest lucru este extrem de util în procesul de învățare. 

Pe de altă parte, cu fiecare reușită, micuțul va dobândi încredere în sine, ceea ce este o altă bază importantă pentru dezvoltarea sa armonioasă.

Mai multe oportunități profesionale

Așa cum aminteam la începutul acestui articol, majoritatea joburilor presupun cunoașterea limbii engleze. Însă până la a ajunge la primul job, anii de școală își vor pune amprenta asupra traseului copilului tău. Din fericire, cunoștințele avansate de limba engleză facilitează accesul la unele dintre cele mai prestigioase instituții școlare. În plus, beneficiile cognitive ale învățării unei limbi străine au un impact direct asupra realizărilor academice ale copiilor. 

Dezvoltarea curiozității, sensibilității culturale, empatie și toleranței

Copiii care sunt expuși devreme la alte limbi manifestă atitudini mai pozitive față de alte culturi. Experiența de a învăța o limbă nouă îi pune pe cei mici față în față cu alte modele de societate, le arată faptul că nu toți oamenii sunt la fel și îi învață să fie mai deschiși și mai toleranți.

Așadar, beneficiile cursurilor de engleză pentru copii sunt evidente. Micuțul tău când începe lecțiile? Verifică oferta de lecții a centrului lingvistic Twinkle Star și alege cursul potrivit!

Nu te-ai abonat încă la newsletterul nostru?
Abonează-te acum pentru a fi mereu la curent cu noutățile, proiectele și campaniile Twinkle Star!

Înscrieri germană pentru adolescenți & adulți

calendar twinkle star 2020 2021

Înscrieri testare inițială

Înscrieri testare inițială

Înscrieri testare inițială

Înscrieri testare inițială

Înscrieri testare inițială

Înscrieri testare inițială

Înscrieri testare inițială

Înscrieri testare inițială

Înscrieri tabere

Înscrieri germană pentru începători

Înscrieri germană pentru copii

Înscriere an școlar 2020 - 2021

Formular înscriere

SHINE

YLE Starters - Examene Cambridge

Înscriere tabără SUA

English Way

CONCURS DE LIMBA ENGLEZĂ

Perioadă înscrieri:
20 ianuarie 2020 – 2 februarie 2020

Înscriere tabără UK

Intensive Training IELTS

Formular înscriere

TINY STARS

Formular înscriere

LITTLE STARS

Formular înscriere

LET'S PLAY!

Formular înscriere

YOUNG STARS

Formular înscriere

GERMANĂ

Formular înscriere

ESSENTIAL ENGLISH

Înscrieri testare inițială