5 motive pentru care merită să te apuci să înveți limba germană

5 motive pentru care merită să te apuci să înveți limba germană
sursă foto: https://imgur.com/6tfGloI via Shutterstock

Cunoașterea unui număr cât mai mare de limbi străine are numeroase beneficii în zilele noastre. Dacă dorești să-ți extinzi orizontul lingvistic și te întrebi ce altă limbă străină este la mare căutare astăzi – bineînțeles, alături de limba engleză! -, noi te încurajăm să iei în considerare germana, datorită oportunităților profesionale și personale pe care aceasta le poate aduce în viața ta. 

În continuare vom vorbi chiar despre motivele pentru care merită să studiezi limba germană.

Germana se învață ușor

Din moment ce vrei să-ți îmbogățești „portofoliul limbilor străine”, cel mai probabil ai cunoștințe cel puțin medii de limba engleză. Vestea bună este că tocmai aceste cunoștințe îți vor fi de mare ajutor în procesul de învățare a limbii germane. Explicația este foarte simplă: între limba engleză și limba germană există numeroase asemănări pe care îți va fi ușor să le identifici încă din primele zile de studiu.

De exemplu, ambele limbi folosesc același tip de alfabet, singura diferență constând în faptul că în limba germană există câteva excepții. În plus, cele două limbi au o evoluție asemănătoare în ceea ce privește conjugarea verbelor neregulate. Mai mult decât atât, unele cuvinte se pronunță (aproape) identic, în ciuda faptului că se scriu diferit. De pildă, substantivul comun house are echivalentul Haus în germană, acesta din urmă pronunțându-se chiar așa cum se scrie.

Ai mai multe oportunități profesionale 

Doar dacă aruncăm o privire rapidă pe anunțurile de angajare, vom observa că majoritatea prevăd cunoașterea limbii engleze. Astfel, putem afirma că este absolut firesc să știm engleza într-o lume în care se resimt efectele globalizării în numeroase ramuri profesionale. 

Cum din ce în ce mai multe persoane încep să stăpânească engleza foarte bine, procesul de angajare poate deveni destul de dificil. Adăugând la aceasta faptul că în unele multinaționale sunt folosite și alte limbi străine, „consecința” este ușor de intuit: șansele candidatului care știe și alte limbi, pe lângă engleză, bineînțeles, cresc considerabil. 

Este important să amintim că numeroase companii de top din Europa sunt vorbitoare de limba germană – să ne gândim doar la Mercedes-Benz, Volkswagen, Birkenstock. În acest context, cunoașterea limbii germane nu poate fi decât un mare plus în CV.

Ai acces la mai multe resurse educaționale și culturale

Germania este considerată și țară a compozitorilor, a scriitorilor, a filosofilor, dar și a oameniilor de știință iluștri. Mozart, Bach, Beethoven, Kafka, Kant, Nietzsche, Einstein, Bosch – iată doar câteva nume sonore cu origini germane.

Fie că vorbim despre poeme, proze, tratate de filosofie, teorii sau teoreme care au revoluționat universul științific, poți fi convins(ă) că, ajungând să stăpânești limba germană la un nivel avansat, vei avea acces la o mulțime de resurse educaționale și culturale valoroase – în mod cert mai numeroase decât cele traduse în limba română. 

Poți studia la universități de top din străinătate 

Dacă iei în considerare opțiunea de a studia în străinătate, e important să știi că printre universitățile cu prestigiu din Europa (și nu numai!) se numără și cele din Germania: Heidelberg University, LMU Munich, Technische Universität München sunt doar câteva dintre universitățile renumite care pun la dispoziția studenților programe variate, recunoscute la nivel internațional. 

Mai mult decât atât, optând pentru o universitate din Germania, vei avea și posibilitatea de a lucra part-time încă din perioada facultății, ceea ce îți va crește șansele ulterioare de a ocupa un loc bun pe piața muncii. 

Te bucuri de experiențe de călătorie autentice 

Germana este una dintre cele mai vorbite limbi în Europa: este limba oficială în Austria, Elveția, Luxemburg și Liechtenstein și limbă vorbită în unele zone din țări precum Belgia, Danemarca, Polonia, Cehia. 

Prin urmare, dacă îți dorești să ai parte de experiențe autentice în viitoarele tale călătorii prin Europa, ai un motiv în plus de a-ți îmbogăți „portofoliul limbilor străine cunoscute”. 

În final, îți reamintim că, începând cu anul acesta, Twinkle Star organizează cursuri online de limba germană. Acestea se împart în trei categorii: pentru începători, pentru copii, pentru adolescenți & adulți și, așa cum te-am obișnuit, sunt susținute de profesori dedicați, orientați către feedback, cu o vastă experiență în domeniu.

Așadar, fie că ți-ai propus să te apuci să înveți germana sau să-ți aprofundezi cunoștințele actuale, te așteptăm la cursurile noastre!

Shares

Învață Engleza Online

  • traineri cu experiență
  • accesibil pentru orice nivel
  • rezultate garantate
  • workshop-uri gratuite

 

ÎNSCRIE-TE ACUM

Înscrieri germană pentru adolescenți & adulți

calendar twinkle star 2020 2021

Înscrieri testare inițială

Înscrieri testare inițială

Înscrieri testare inițială

Înscrieri testare inițială

Înscrieri testare inițială

Înscrieri testare inițială

Înscrieri testare inițială

Înscrieri testare inițială

Înscrieri tabere

Înscrieri germană pentru începători

Înscrieri germană pentru copii

Înscriere an școlar 2020 - 2021

Formular înscriere

SHINE

YLE Starters - Examene Cambridge

Înscriere tabără SUA

English Way

CONCURS DE LIMBA ENGLEZĂ

Perioadă înscrieri:
20 ianuarie 2020 – 2 februarie 2020

Înscriere tabără UK

Intensive Training IELTS

Formular înscriere

TINY STARS

Formular înscriere

LITTLE STARS

Formular înscriere

LET'S PLAY!

Formular înscriere

YOUNG STARS

Formular înscriere

GERMANĂ

Formular înscriere

ESSENTIAL ENGLISH

Înscrieri testare inițială