Examenele Cambridge – ce niveluri există și cum te pregătești

Examenele Cambridge - ce niveluri există și cum te pregătești

sursă foto: https://imgur.com/kNwtwtg via Shutterstock

Ți-ai propus să susții un examen Cambridge, însă faptul că există atât de multe niveluri te induce în eroare? Vrei să descoperi care este tipul de examen potrivit cunoștințelor și aptitudinilor tale actuale? Sau poate că ești părinte, îți dorești ca micuțul său să înceapă să se familiarizeze, încă de pe acum, cu limba engleză și crezi că susținerea unui examen Cambridge ar putea fi un mod foarte bun de a pătrunde în acest fascinant univers lingvistic?

Cu siguranță că obținerea unui certificat Cambridge este un obiectiv ce merită atins, fie că ne referim la adulți, fie că ne referim la copiii de doar câțiva ani sau la adolescenți. După cum probabil știi, un astfel de certificat este necesar celor care își doresc să studieze în străinătate – examenele Cambridge sunt recunoscute pe plan internațional. Mai mult decât atât, susținerea unui examen Cambridge este și o modalitate de exersare și perfecționare a limbii engleze.

Așadar, fie că ai nevoie să obții un certificat Cambridge pentru admiterea la o facultate din străinătate, că, pur și simplu, îți dorești să-ți duci engleza la nivelul următor sau că ești părinte și te interesează un astfel de examen pentru copilul tău, în articolul de astăzi îți prezentăm lucrurile esențiale pe care trebuie să le știi despre examenele Cambridge – ce niveluri există și cum te pregătești pentru ele. 

Examene Cambridge pentru copii

YLE Pre A1 STARTERS 

Pe de altă parte, dacă micuțul tău are minime cunoștințe de limba engleză, deci este pregătit să treacă la următorul nivel, ia în considerare examenul YLE STARTERS. Acesta se adresează copiilor, cu vârsta cuprinsă între 6 și 9 ani, care cunosc cuvintele fundamentale din vocabularul limbii engleze și știu literele de tipar.

YLE  A1 MOVERS

În cazul în care copilul tău știe deja să scrie și să citească propoziții scurte în limba engleză sau în cazul în care a susținut unul dintre examenele anterior amintite, YLE MOVERS este un examen Cambridge spre care merită să-ți îndrepți atenția. Acesta este o opțiune excelentă pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 8 și 11 ani.

YLE A2 FLYERS (A2)

Copilul tău are între 10 și 12 ani, a susținut examenul Cambridge A1 sau știe să scrie și să citească texte de dimensiuni medii și lungi, are aptitudini conversaționale și poate să vorbească liber despre diverse imagini pe care le vede? Atunci, examenul Cambridge A2 l-ar putea ajuta să treacă la nivelul următor al limbii engleze, prin îmbogățirea actualelor cunoștințe și prin dezvoltarea unor noi aptitudini.

A2 Key for Schools (KET)

Examenul Cambridge A2 este destinat atât preadolescenților (11-14 ani) care știu să citească și să scrie texte lungi în limba engleză și care pot vorbi liber, fără greșeli gramaticale majore, despre diverse imagini pe care le văd, cât și adulților care au bazele limbii engleze și își doresc să învețe să comunice mai ușor.

B1 Preliminary for Schools (PET)

Examenul Cambridge B1 se adresează celor care își doresc să-ți îmbunătățească aptitudinile de comunicare, astfel încât să se descurce mai ușor în diverse contexte profesionale, într-un mediu în care se folosește limba engleză. 

B2 First For Schools (FCE)

Examenul Cambridge B2 este o opțiune excelentă pentru elevii care își doresc să intre la o facultate din străinătate, pentru cei care își doresc să obțină un loc de muncă într-o țară vorbitoare de limba engleză sau pentru cei care vor să se angajeze într-o companie multinațională. 

C1 Advanced (CAE)

CAE este, cu siguranță, cel mai cunoscut tip examen Cambridge, întrucât acesta este la mare căutare pe plan internațional – este recunoscut de numeroase universități cu prestigiu din străinătate. Astfel, Cambridge C1 este necesar atât celor care își propun să intre la o facultate din afara țării noastre, cât și celor care vor să lucreze în țări anglofone. 

Examenul Cambridge C1 se adresează celor care stăpânesc limba engleză la un nivel avansat.

Pentru a avea părerea unui profesionist – centru acreditat de testare Cambridge – te poți înscrie la o testare online: https://examenecambridge.ro/pre-testare-examen-cambridge/?gclid=CjwKCAjwsan5BRAOEiwALzomX60XwIH9-kNdDbG7HOWEHWLg1lLKvOCsF8rprWz70afdmsNiX0avIxoCZMsQAvD_BwE 

Cum te pregătești pentru examenele Cambridge

Acum, că te-ai orientat către unul dintre examenele Cambridge anterior prezentate, este esențial să iei în considerare modul de pregătire. Nu uita că examenele Cambridge sunt teste serioase, cu o structură-tip, care necesită o pregătire riguroasă înainte, mai ales dacă nu ești obișnuit cu ele. 

Există mai multe moduri în care te poți pregăti în vederea susținerii unui astfel de examen. Fiind vorba de examene populare, recunoscute pe plan internațional, chiar și mediul online oferă resurse gratuite și utile în procesul de pregătire. Totuși, s-ar putea ca materialele de pe Internet să nu fie suficiente și să fie necesar să apelezi și la alte materiale – unele librării online vând materiale de lucru special concepute pentru cei care doresc să susțină examene Cambridge. Astfel de materiale sunt gândite în funcție de fiecare nivel.

Deși materialele online și caietele de lucru sunt, într-adevăr, instrumente necesare în procesul de pregătire pentru susținerea examenelor Cambridge, s-ar putea să ai nevoie, totuși, de îndrumare, astfel încât să beneficiezi de feedback, să înțelegi care sunt punctele tale forte și care sunt aspectele unde mai ai de lucrat. 

Tocmai de aceea îți recomandăm cursurile de limba engleză – potrivite atât pentru copii și adolescenți, cât și pentru adulți. Cursurile Twinkle Star sunt concepute pentru fiecare nivel Cambridge – de la PRE-YLE, până la CAE. Mai mult decât atât, profesorii din echipa noastră se ghidează, în atingerea obiectivelor, după două valori fundamentale: respectul față de copii și încrederea în aceștia. Totodată, cursurile Twinkle Star se bazează pe feedback sincer și pe metode interactive și antrenante de predare, care îmbină utilul cu plăcutul.

Prin urmare, dacă îți dorești să obții un certificat Cambridge sau dacă îți dorești să-ți înscrii micuțul la un curs de limba engleză, ai ajuns în locul potrivit: Twinkle Star este centru autorizat de examene Cambridge și, totodată, cel mai bun centru de pregătire Cambridge din România. În plus, promovabilitatea de 99,65% este un rezultat important care ne recomandă în acest sens. 

Shares

Învață Engleza Online

  • traineri cu experiență
  • accesibil pentru orice nivel
  • rezultate garantate
  • workshop-uri gratuite

 

ÎNSCRIE-TE ACUM

Înscrieri germană pentru adolescenți & adulți

calendar twinkle star 2020 2021

Înscrieri testare inițială

Înscrieri testare inițială

Înscrieri testare inițială

Înscrieri testare inițială

Înscrieri testare inițială

Înscrieri testare inițială

Înscrieri testare inițială

Înscrieri testare inițială

Înscrieri tabere

Înscrieri germană pentru începători

Înscrieri germană pentru copii

Înscriere an școlar 2020 - 2021

Formular înscriere

SHINE

YLE Starters - Examene Cambridge

Înscriere tabără SUA

English Way

CONCURS DE LIMBA ENGLEZĂ

Perioadă înscrieri:
20 ianuarie 2020 – 2 februarie 2020

Înscriere tabără UK

Intensive Training IELTS

Formular înscriere

TINY STARS

Formular înscriere

LITTLE STARS

Formular înscriere

LET'S PLAY!

Formular înscriere

YOUNG STARS

Formular înscriere

GERMANĂ

Formular înscriere

ESSENTIAL ENGLISH

Înscrieri testare inițială