Cât de grea este limba germană? 5 mituri în care să nu crezi

Limba germană este o limbă care aduce cu sine numeroase provocări gramaticale și de vocabular. O persoană care nu a mai interacționat cu această limbă, va fi surprinsă la început de lungimea cuvintelor sau de expresiile întâmpinate. Cu toate acestea, prin exercițiu constant și o îndrumare potrivită, niciun obstacol nu este de nedepășit! Vei putea învăța ușor și cursiv această limbă, însă depinde doar de tine!

Limba germană este grea la început, la fel ca oricare altă limbă de altfel. Învață în ritmul tău și îți va fi ușor să însușești această nouă aptitudine. Iată astfel o listă de 5 mituri în care să nu crezi despre limba germană!

Limba germană nu este melodică

Sunt foarte multe persoane care consideră că limba germană are un impact rece, strict și dur, în special pentru cei care cunosc latina, româna, franceza, rusa, italiana, etc. Cu toate acestea, germana se aseamănă cu limba engleză deoarece ambele fac parte din aceeași familie a limbilor indo-europene. Acestea împrumută cuvinte unele de la celelalte, foarte multe sunând similar: „(eng.) water – (ger.) wasser” – apă, sau „(eng.) house – (ger.) haus” – casă.

În același chip, germana este considerată una dintre cele mai melodioase limbi. Printre cei mai faimoși compozitori se numără Beethoven, Schumann, Richard Strauss, Wolfgang Rihm, muzicieni: Marlene Dietrich, Rammstein, Rudolf Schenker, Scorpions, Kraftwerk, scriitori: Herta Muller, Franz Kafka, Günter Grass.

Limba germană este foarte grea

Limba germană este dificilă doar dacă nu vrei să îi dai o șansă. Orice lucru nou pe care vrei să-l înveți va fi greu la început și, de asemenea, necesită exercițiu constant și implicare. Nu vei ști să cânți la chitară din prima, să desenezi un peisaj natural și să combini toate nuanțele așa cum ți-ai dori sau să conduci o mașină înainte de a avea o bază. Asemeni acestora, limba germană are nevoie de timp.

Cu atât mai mult, există limbi mult mai grele decât germana. Ea folosește doar 3 cazuri (cu mici excepții în care se utilizează și genitivul), pe când rusa are 6 cazuri, finlandeza are un număr total de 26 de cazuri diferite, iar limbi precum chineza, latina sau maghiara pot fi chiar mai greu de învățat.

Este important să înveți în ritmul tău și să nu te încrezi în persoanele care spun că germana e o limbă grea și că nu o să o înveți niciodată. Dacă vrei să înveți un lucru nou, implică-te și vei reuși! Nu uita că alături de un vocabular nou, germana îți oferă numeroase oportunități: profesionale, educaționale și culturale.

Este prea târziu să învăț o limbă străină 

Fiecare persoană are un anumit ritm de învățare, iar vârsta nu influențează direct modul în care aceasta poate dezvolta deprinderile necesare pentru o nouă limbă străină sau pentru alte activități. Cu cât persoanele înaintează în vârstă, cu atât acestea sunt înzestrate cu un vocabular mai mare, ceea ce poate ajuta la crearea unor analogii între limbile cunoscute și cea nouă, pe care vrei să o înveți. 

Adulții pot învăța ușor limba germană, însă trebuie să investească timp în cursuri și în exerciții. Mai mult, învățarea unui lucru nou odată cu înaintarea în vârstă poate încetini declinul cognitiv. Niciodată nu este prea târziu să faci ceea ce îți dorești, așa că pregătește-ți agenda pentru cursuri!

Germana se vorbește doar în Germania

Nu este adevărat! Germana este o limbă răspândită în foarte multe țări din întreaga lume, nu doar din Europa. Iată o listă de doar câteva state în care se vorbește germana: Austria, Luxemburg, Belgia, Liechtenstein, o parte din Elveția, Tirolul de Sud, o regiune din nordul Italiei, o zonă din Brazilia, în Santa Carina – aici există o populație germano-austriacă foarte mare, datorată fluxurilor de migrație din secolul al XX-lea.

Copiii trebuie să vorbească fluent limba maternă

Copiii pot învăța foarte ușor limba germană în paralel cu cea maternă. Copilăria este perioada în care creierul primește foarte multe informații diverse pe care le reține extraordinar de repede. Cu toate acestea, este important pentru copil ca noua aptitudine pe care o va învăța să i se pară plăcută și interesantă, altfel nu va simți că este necesar să se implice cognitiv.

Cu toate acestea, poate te întrebi de ce este limba germană recomandată pentru dezvoltarea armonioasă a copilului. În primul rând, aceasta este limba științelor, este înrudită cu engleza, modelează modul în care gândești, aduce raționalitate și ordine cognitivă, dar și ajută copilul în relațiile sociale.

Acestea fiind spuse, învățarea limbii germane oferă atât copiilor, dar și adulților numeroase avantaje și oportunități ce vor fi dobândite odată cu progresul pe care-l faci. Este o limbă dificilă la început, însă imediat cum vei descoperi misterele acesteia, îți va fi ușor să continui lecțiile. Acum că ai aflat miturile pe care trebuie să le eviți, ce spui să îi dai limbii germane o șansă? Vei găsi profesori foarte buni la Twinkle Star, gata să te îndrume și să-ți fie alături!

Shares

Învață Engleza Online

  • traineri cu experiență
  • accesibil pentru orice nivel
  • rezultate garantate
  • workshop-uri gratuite

 

ÎNSCRIE-TE ACUM

Înscrieri germană pentru adolescenți & adulți

calendar twinkle star 2020 2021

Înscrieri testare inițială

Înscrieri testare inițială

Înscrieri testare inițială

Înscrieri testare inițială

Înscrieri testare inițială

Înscrieri testare inițială

Înscrieri testare inițială

Înscrieri testare inițială

Înscrieri tabere

Înscrieri germană pentru începători

Înscrieri germană pentru copii

Înscriere an școlar 2020 - 2021

Formular înscriere

SHINE

YLE Starters - Examene Cambridge

Înscriere tabără SUA

English Way

CONCURS DE LIMBA ENGLEZĂ

Perioadă înscrieri:
20 ianuarie 2020 – 2 februarie 2020

Înscriere tabără UK

Intensive Training IELTS

Formular înscriere

TINY STARS

Formular înscriere

LITTLE STARS

Formular înscriere

LET'S PLAY!

Formular înscriere

YOUNG STARS

Formular înscriere

GERMANĂ

Formular înscriere

ESSENTIAL ENGLISH

Înscrieri testare inițială