fbpx

Întrebări frecvente despre desfășurarea orelor

Grupele de pre-YLE și KB au fost programate pentru revenirea la sediu începând cu 15 februarie (nu 8 februarie), cu foarte mici excepții (*acolo unde profesorul este disponibil doar online). Revenirea la sediu se va face etapizat, și în funcție de contextul epidemiologic.

Fiecare părinte va primi un sms cu data de începere și programul cursului și sala de desfășurare.
Este foarte important pentru copil să știe sala, pentru a putea ajunge rapid și pentru a respecta regulile de distanțare. Primele grupe vor fi pe 15 februarie (vârstele mai mici) iar restul cel mai devreme pe 1 martie.
Dacă nu ați primit mesaj cu detalii despre revenirea la sediu înseamnă că grupa din care faceți parte va fi programată ulterior.

Așa cum v-am obișnuit, dorim să oferim calitate și să ne ținem de promisiuni. Astfel, ritmul estimat este ca toți cei care iși doresc să revină la sediu să poată face acest lucru până la sfarșitul lunii martie. Acest termen este estimativ tocmai pentru fi în siguranță cu toții și a ne adapta situațiilor noi.

Da, cei care au optat pentru varianta online – pot continua cursurile online. 

Ne dorim sa respectăm opțiunea dumneavoastră și vă rugăm să mențineți și dumneavoastră varianta aleasa. Dacă, din motive de sanatate, nu puteți veni la sediu – puteți avea acces online acest an școlar – acestea fiind situații excepționale.

 

Da, pentru simulări se va completa un nou formular. Formularul va fi adresat celor care s-au înscris la o sesiune de examene.

  • Triaj prin măsurarea temperaturii
  • Purtatul măștilor
  • Distanțare în clasă
  • Folosirea de produse profesionale pentru dezinfectare
  • Aerisire între serii

Da, toți inclusiv cei sub 6 ani.

Masca este obligatorie deoarece ora se desfășoară cu copii din diverse medii și pentru a nu fi contact direct. Lecția durează aproximativ 1 h și masca este obligatorie. În cazul în care nu doriți pentru copilul dumneavoastră să poarte masca – vă rugăm să optați pentru varianta online.

Da, vă rugăm să le dați copiilor măști de acasa.

Profesorul va sta la catedră și va da share screen care va fi vizibil atât pentru cei de acasă cât și pentru cei din clasă – prin videoproiector.

Adulții pot accesa pe flux separat doar secretariatul și casieria. Este exclusă însoțirea copiilor în interiorul sediului.

In acest moment – nu. Avem în proiect pe viitor să amenajăm astfel de spații afară – însă avem nevoie și ca vremea să țină cu noi.

Anul scolar 2021-2022 va fi separat: cu grupe exclusiv fizic și grupe exclusiv online. 

Deoarece efortul profesorului este unul extraordinar și ne dorim angajați fericiți și care să nu fie extenuați.

Întrebări frecvente generale

Manualele și caietele auxiliare de pe care se lucrează la Twinkle Star se achiziționează de la casierie.

Un manual se parcurge de regulă într-un an, la nivelele YLE (Starters-Movers-Flyers) și KET, și între un an jumătate și doi ani la nivelele PET, FCE, CAE și CPE. Această perioadă este orientativă și depinde foarte mult de evoluția copiilor și a grupei sau de schimbările aduse structurii de examen, existând cazuri în care ritmul de lucru a fost mai accelerat sau, din contră, mai încet.

Înainte de a deveni cursant Twinkle Star, fiecare elev susține un test de încadrare pentru a se evalua nivelul real și corect al cursantului. Dorim ca fiecare copil să învețe limba engleză într-un mod cât mai natural și apropiat nevoilor și puterilor lui, progresând de la un nivel la altul. Succesul și progresul sunt facilitate doar printr-o încadrare corectă și prin parcurgerea noțiunilor specifice nivelului la care cursantul a fost încadrat. Acest lucru poate duce la discrepanțe între materia studiată la școală și cea de la Twinkle Star – sunt cursanți care reușesc să dețină mai multe noțiuni decât cele cerute în programa de limba engleză de la școală, iar alții care din diverse motive nu au acumulat noțiunile necesare până în acel moment. Nu în ultimul rând, este de reținut faptul că programa școlară nu este în acest moment axată pe sistemul de evaluare Cambridge, pe când obiectivul nostru principal este ca fiecare cursant să poată susține examenele Cambridge.

Într-un an școlar, cursanții de la Twinkle Star beneficiază, indiferent de nivelul la care sunt încadrați, de 32 de ședințe de pregătire. Întrucât ne respectăm clienții și dorim ca experiența Twinkle Star să fie una plăcută și comodă, părinții pot alege între plata integrală, semestrială sau în rate (suma pentru cele 32 de ședințe este împărțită la numărul de luni în care copiii vin la cursuri).

În cazul în care un copil nu poate ajunge la cursuri, se vorbește cu profesorul de la curs și se caută o variantă de recuperare. Este uneori dificil să se găsească un interval orar și o grupă de același nivel, aflată la aceeași lecție, caz în care copilul poate lucra acasă ce s-a făcut la ore, părinții primind mereu după fiecare curs un e-mail cu activitățile lucrate la oră și tema pentru data următoare.

Există diferite motive pentru care un copil trebuie mutat din grupă, de la schimbarea programului de la școală, programul părintelui, și până la diferențe de nivel între copil și ceilalți colegi din grupă. Părintele trebuie mai întâi să îl informeze pe profesorul de la curs, iar dacă acesta nu are o variantă de program suficient de bună, se merge la secretariat pentru a găsi o variantă la un alt profesor.

Twinkle Star are un program numit Twinkle Help, prin care cursanți mai mari ca vârstă și nivel lucrează gratuit câteva ședințe cu câte un copil. Materialele sunt pregătite de către profesorul de la grupă întrucât acesta cunoaște cel mai bine nevoile cursanților săi. Dacă se întâmplă totuși ca diferența de nivel să fie în continuare prea mare, atunci profesorul le recomandă părinților mutarea copilului la o grupă cu un nivel adecvat nevoilor cursantului respectiv.

Înscrieri germană pentru adolescenți & adulți

calendar twinkle star 2020 2021

Înscrieri testare inițială

Înscrieri testare inițială

Înscrieri testare inițială

Înscrieri testare inițială

Înscrieri testare inițială

Înscrieri testare inițială

Înscrieri testare inițială

Înscrieri testare inițială

Înscrieri tabere

Înscrieri germană pentru începători

Înscrieri germană pentru copii

Înscriere an școlar 2020 - 2021

Formular înscriere

SHINE

YLE Starters - Examene Cambridge

Înscriere tabără SUA

English Way

CONCURS DE LIMBA ENGLEZĂ

Perioadă înscrieri:
20 ianuarie 2020 – 2 februarie 2020

Înscriere tabără UK

Intensive Training IELTS

Formular înscriere

TINY STARS

Formular înscriere

LITTLE STARS

Formular înscriere

LET'S PLAY!

Formular înscriere

YOUNG STARS

Formular înscriere

GERMANĂ

Formular înscriere

ESSENTIAL ENGLISH

Înscrieri testare inițială